Sunday, January 15, 2006

Eurosonic Groningen! (oftewel klein Duitsland)

Yes. Volgend jaar weer, weer! Het was geweldig leuk in Groningen ondanks de fucking kou.
We begonnen met Plato, alwaar de Shout Oud Louds een instore deden. Klonk helemaal goed, maar we zaten op een tight schedule, want we hadden nog drie kwartier voor de 4 platenzaken die Groningen rijk is. Uiteindelijk nog wel een vette Erol Alkan remix gekocht van Do you want to van de Franzjes, maar niet veel meer.
Daarna natuurlijk bier zuipen in een van Groningens studentenkroegen en Indiaas eten met z'n allen, waar iedereen die iets betekent in de muziek ook zat (ahum), of wilde gaan zitten (ik noem: heel Tivoli, nog programmeurs hier en daar; 013, Mezz).
De aftrap maakten we in de allermooiste zaal van Groningen: het Grand Theatre. Culcha Candela zou een feest moeten worden, maar toen de computer aanging en er zes (plus die ene achter de compu) jonge mannetjes het podium op kwamen springen waren alle boyband ingedrienten aanwezig, met dito pasjes trouwens. En bij elk nummer het publiek vragen mee te doen: daar word ik zo moe van. Doe zelf us iets man! Goed, die ene neger die erbij zat had een goeie raggastem, dus die moet maar iets voor zichzelf gaan beginnen.
Door naar kunstacademie Minerva voor Black Mail en wat we er allemaal nog meer zouden kunnen meepakken. En jawel! Ooit Ghostbusters in het Duits gehoord? Wij nu wel. 3 Duitse mennekes van Fettes Brot deden het. Het leek gvd wel of ik op een middelbaar schoolfeest stond. Erg gezellig. Black Mail super-supervet. Denk Placebo met Queens en dramatische pianolijntjes. Maar wat een enge mannen! Terug naar het Grand Theatre. per ongeluk, alleen maar om muntjes op te maken. Stonden we daar flabbergasted voor een band met een bruid-chick die allerlei engs uitgilde en een megazware rockband erachter. Cool! Live ongetwijfeld tien keer beter dan op plaat. Uit Noorwegen: Animal Alpha.
In Simplon werden we ook verrast. Geen Lady Sovereign, die klote midget zegde eerder al af om iets op te nemen met die gasten van de Neptunes, duh! Maar wel een andere hete Engelse MC chick, met wat rare gasten behind bass&beats: Jahcoozi. Nutella-pakje, gouden kettingen, gladde benen: lekker dan. Ook wel weer eng eigenlijk. Als afsluiter, en dat was maar goed ook, de Nederlandse Aux Raus. Aaaahhhh, gabberen, hard, snel, hooligans, beuken; dat komt er in je op als je naar die gasten staat te kijken. Niet echt voor de faint-hearted onder ons, zullen we maar zeggen.
Echt een goeie nacht zoals je wel kunt lezen. Met gezellig gezelschap, dat mag niet ontbreken.
Next year?

1 comment:

elephantsoundz said...

volgend jaar zeker weer, maar dan 2 dagen!