Sunday, November 27, 2005

Subbacultcha 12 december


Subbacultcha 12 december
Originally uploaded by hotlipzz.
Have to come, have to come! Wordt een geweldige maandagavond en nacht met leuke acts en wij wij wij.

Beste dansplaatjes van het moment

SOV
Alles overtreffend, het midget-meisje met supervette stem, slechts 19 jaar, maar nu al bezig met het veroveren van de wereld, dames en heren, i present to you from Wembley, England: Lady Sovereign, oftwel mevrouw zegelring. Afgekort gewoon Sov. Mijn favorieten: Blah Blah en Ch Ching.

IVORY
Nog zo een uit Engeland. Lijkt wel rock, maar tis rap. Met de lekkerste ritmes en fijne beats. Er komen ALTIJD mensen vragen wat het is en iedereen danst als het nummer Blaze a trail voorbijkomt.

PRODIGY
En dan heel specifiek 2 nummers van de nieuwe ceedee Their Law, The singles 1990 -2005 (goh, zijn we alweer zo oud? Ik weet nog dat ik toen ik 19 was weirdo Keith en danser Leeroy ontmoet heb in het Hard Rock Cafe op Paros in Griekenland).
De nummers? Voodoo People pendulum remix & de Out of Space remix van de Audio Bullys.

Tuesday, November 22, 2005

Subbacultcha again

Maandagavond saai? Mooi niet. Subbacultcha is niet meer op dinsdag, fuck die dinsdag. Maandag is de dag. Our playground in Bitterzoet. Gister geen bekenden. Maar wel een van de betere avonden als het gaat om de bands.
Het begon allemaal met About: een jongen met mic op mac, een meisje met gitaar en DAMN! we werden weggeblazen met blieps en blops en beats en een vette gitaarsound. En Nederlandse band erbij die echt verrast. Ga dat zien! Tijd voor band twee: Old time Relijun
uit Washington DC. Een heftige performance met behoorlijk veel zweet, maar gelukkig geen bloed. Een manlijke Nina Hagen op gitaar (die minstens 5 liedjes zonder D-snaar wist te spelen), een ietswat sepastische edoch superstrakke drumster en de intellectueel op Contrabas natuurlijk. De liedjes waren niet allemaal of eigenlijk allemaal niet toegankelijk, maar wel van hoog niveau. De hoofdact ofwel afsluiter kwam van de Hospital Bombers. Iets minder enthousiast dan de eerste keer dat we ze zagen, maar er zitten pareltjes bij. Na het geweld van de andere twee bands vielen ze alleen wat minder op. Vonden wij dan.
Volgende keer, maandag 12 december, staan we in Bitterzoet met o.a. uberchickie Ella Bandita
Ook tweede kerstdag zijn we in Bitterzoet, dan inmiddels erkent als onze tweede huiskamer.
Oud en Nieuw: dat is nog een mysterie. 2 Verzoeken gekregen van DNA en van Pakhuis Wilhelmina, maar wij toch liever met vriendjes en vriendinnetjes in Utrecht op de bank?
Ik ben er nog niet uit. Voors en tegens...helluhp!

Sunday, November 13, 2005

After the parties

Hola! 2 feesten verder. Ballerina Liberation Front cd-presentatie in de Helling vrijdag en gisteravond het herfsteikels feest in de Moira. Elke draaiavond is weer anders.
Vrijdagavond: teveel leuke mensen, het draaien ging geweldig, "mooie overgangetjes, dames", alleen stonden we boven in het donkere hok waar je geen contact kan maken met de mensen. Dat is onze charme, onze kracht: het enthousiast maken van de crowd, maar dan wel face to face!
Avond twee in de Moira: Om acht uur al aanwezig om de bands te zien (Garcia rocks, ik zeg je 'spin me round' van Dead or Alive is nog nooit zo geweldig uitgevoerd), maar om half 3 konden we pas draaien en toen waren we al zooooo dronken, ehhh moe bedoel ik natuurlijk. En met tegenzin draaien: dat gaat niet goed. Alhoewel, een paar plaatjes wel, maar de volgende keer kunnen we het beter anders regelen. De mensen bleven maar vragen, bij bosjes: "he, wanneer gaan jullie nu draaien? Ga nou draaien! Moet ik naar boven voor een intervetion? He, chickies draaien zeg ik je." Da's leuk om te horen, maar het feest was ook van vriendendj's Superwolf, Bom, Cold Sweat en Smartin!
Complimenten nog voor Pien Feith, wat een stem, en Circle J: no party till they have played!

Monday, November 07, 2005

This Saturday: Party @ The MOIRA!


So everybody should prepare for a really nice party this saturday! The crowd will be mixed, the music will be eclectic and you should invite all of your friends who like to have a good time. Sangria and tortilla will be served free! Catch the great up-and-coming bands, have a drink and put on your dancing shoes!!!!!!!!!

Draaien we met Tom of draaien we niet met Tom

He daar! Ons Bertje vertelde ons afgelopen zaterdag op Londen Calling (met als toppunt het vet punk rockende Forward Russia met chickie op drums) dat hij bezig is onze Mezz up avond in Breda op kerstavond 24 december een heel speciale te laten zijn, precies zoals wij willen.
Hij wil namelijk het volgende:
Hotlipzz&Jane mezz up with special guest: Tom Barman.
Mijn vraag natuurlijk meteen: "Mag Mauro mee, aaaaaah?" Zonder Mauro vinnik Tom niet compleet. Dinsdag weet Bert meer, dus wij wachten in spanning af. Ik zie mogelijkheden, ik zie het veroveren van een nieuw land als Belgie!
Ik wilde verder mensen oproepen om die speciale avond mee te gaan naar Breda en daar ons te vergezellen met gezelschap en een speciale act. Dus kun je: MC-en, tapdansen, playbacken, mooi zijn,opzitten of pootjes geven: kom met ons mee.
En komt iedereen aanstaande zaterdag op het Herfsteikel feest in de Moira? Hope sow.
Wij draaien laaaaaat. Dus hoogstwaarschijnlijk ietsje minder intelligent.

Hier is Forward Russia! Coolste live punkband van nu.