Monday, October 31, 2005

Beste quotes (oftwel hellweek part 2)

Met een carriere als de onze krijg je nog al eens opmerkingen van mensen. Opmerkingen zonder enige gene, want het schijnt dat je er tegenwoordig alles wat je denkt uit mag gooien richting dj's. Die regel ken ik zelf overigens niet, want vroeger was de dj voor mij een soort god. Maar eigenlijk is de feedback wel leuk, want het betekent wel dat mensen je echt ZIEN en HOREN.

Zo hielp een (leuke) jongen ons eens aan de volgende opbouwende kritiek:
"Hier heb je een jointje, dan kun je beter inmixen"

Of wat te denken van:
"Primus en Dizzy Rascal op een avond: onwaarschijnlijk"
(dit is een opmerking van Mauro Pawlowski, een Belg, en daarmee wordt het woord onwaarschijnlijk opeens heel waarschijnlijk)

Zaterdag, diep in de nacht al wandelend door Breda, kregen we het volgende naar ons hoofd geslingerd: "He, daar heb je die teven uit Utrecht."
In eerste instantie LIJKT dit een onaardige opmerking. Maar als je erover na gaat denken, betekent dit dat deze jongens EN naar de Mezz geweest zijn, onze dansavond, EN ons herkende als de dj's EN weten dat we uit Utrecht komen en dus meer gedaan hebben dan alleen kijken. Het woord teven echter kan minder goed verklaard worden.

In ieder geval wel jammer dat het niet zo druk was en de dansvloer wat leeg overkwam, wat we ook draaiden. De klappers en parels die we draaiden in de Melkweg en Bitterzoet werden niet herkend in het zuiden. Willem, vriend uit het noorden, had daarvoor de volgende verklaring: jullie draaiden te intelligent.
Kijk, dat horen we nu graag.
liefs.

Thursday, October 27, 2005

de week van Hotlipzz&Jane

Hellweek Part One

Wij, de hottest 12 inch chicks behind decks uit Utrecht, hebben het goed voor elkaar deze week. Maar liefst 4 keer draaien, van Haarlem naar Amsterdam (twee keer) en vervolgens naar Breda.

In het Patronaat (Haarlem) begonnen we lekker rustig, een beetje chillen met Mila en Leon, tussendoor plaatjes draaien, frietjes eten als ontbijt (the dj life is very healthy) en luisteren naar kleinkunstperformances en de bluesy liedjes van the Amoks. Daarna terug naar Utrecht om van dEUS te genieten.

Laat in bed. Vroeg weer op. Allebei werken. Gezonder eten en op naar de Melkweg voor de Nacht van de Verenigde Naties. Ruud (watch your butt) Lubbers gemist. Blof wel gezien. En zelfs een leuk liedje gehoord. Vervolgens mochten wij de aanwezigen amuseren. Ons debuut in de Melkweg was behoorlijk goed. Vooral het eerste uur stond de Max op z’n kop. Toen het ontmoedigingsbeleid werd ingezet (de lichten gingen bijna allemaal aan) liepen enkelen wel over naar de Oude Zaal, waar Pete Philly zijn kunsten vertoonde. Maar, zelfs dat maakte niet uit, het was een erg geslaagde avond.

Laat in bed. Vroeg weer op. Allebei werken. Om vervolgens rond half zeven weer de trein naar Amsterdam te nemen. Daar werden we verrast door Arnold en Willem, Kim, Arjen, JanDirk en Dennis. Eindelijk weer eens wat van onze mensen in Bitterzoet. Superleuk. Om ongeveer half een besloten we dat het nog nooit zo rustig was in Bitterzoet. En dat er maar vier mensen dansten (weer dank aan onze vriendjes van hierboven) was ook niet eerder gebeurd.

Maar ineens (waar kwamen ze vandaan?) werd het druk. Om half een stuurden we de jongens van dEUS een sms. Of ze niet nog even kwamen dansen. Zij hadden namelijk opgetreden in Paradiso maar we wisten wel dat ze er veel voor over hadden om ons eindelijk een keertje live te zien draaien. Om kwart voor een liep de dansvloer vol en om een uur stonden Tom, Mauro, Alan en Stephane voor onze dj-set! Met nog wat van hun eigen aanhang. Het was een feest. Voor ons allemaal. Wij, de beste dj’s van het westelijk halfrond (dank u vriendelijk, Mauro) en zij, de beste band van het westelijk halfrond. En natuurlijk het beste danspubliek van het westelijk halfrond.

Om drie uur mochten we niet meer. Muziek uit, iedereen naar buiten. Met Leon, wat Belgen en enkele van onze vaste trouwe fans naar de afterparty van Olga in haar eigen DNA. Touwtje springen met Tom. Ook leuk. Oh oh oh, wat was het een fijne avond!

Laat in bed. Vroeg weer op. In een roes op de fiets, allebei weer werken. We krijgen praatjes en wensen. HMH met dEUS in februari. Niet teveel gevraagd toch? En iemand die onze tassen draagt en ons brengt en haalt naar onze gigs. Ons lijstje wordt groter en groter. Een monitor om goed in te kunnen schatten of we wel hard genoeg draaien, geen bier maar rum-cola, snoep in onze kleedkamer en nu dus ook een chauffeur en een drager voor onze tassen… Anyone volunteering?

Love Hotlipzz & Jane

Bitterzoet 25 oktober


Bitterzoet 25 oktober
Originally uploaded by hotlipzz.

Bitterzoet 25 oktober


Bitterzoet 25 oktober
Originally uploaded by hotlipzz.

Bitterzoet 25 oktober


Bitterzoet 25 oktober
Originally uploaded by hotlipzz.

Bitterzoet 25 oktober


Bitterzoet 25 oktober
Originally uploaded by hotlipzz.

Bitterzoet 25 oktober


Bitterzoet 25 oktober
Originally uploaded by hotlipzz.

Bitterzoet 25 oktober


Bitterzoet 25 oktober
Originally uploaded by hotlipzz.

Thursday, October 06, 2005

Saturday: Party @ The Olyphant!


Saturday there will be a real nice party @ The Olyphant (oudegracht 299), with lots o djs, beer, sangria, tortilla & dancing...Cum & Enjoy! (click on flyer to enlarge)

Thursday: Shake ya Ass @ Ekko

Wednesday, October 05, 2005