Saturday, September 29, 2007

PICNIC

Lekker dan, zo'n zaterdagavondje bloggen!

Kwas namelijk afgelopen week een avondje op PICNIC, een heel heel cool event voor grafisch ontwerpers, audiovisuele kunstenaars, crossmedia people, nou eigenlijk voor veel teveel mensen om op te noemen. Deelname aan de bijeenkomsten is helaas erg duur, maar gelukkig heb ik een hele lieve zus die kaartjes had voor het feestje op woensdagavond. Het was in een tent bij de Westergasfabriek. Niet echt networken maar wel heel gezellig! Zo speelden C-Mon & Kypski (C&K) in een clash tegen Lefties Soul Connection (LSC). Nu had ik C&K al veel te vaak gezien de afgelopen weken maar deze keer was het echt heel leuk! Mede omdat een van mijn muzikale heroes Denvis meedeed; een nooit verwachte combinatie maar om met het Utrechts hiphoptaaltje te speken: meesssterlijk!! LSC won de clash overigens geheel ten onrechte, haha...

what up?

Ohohow, dat was weer een hele lange tijd zonder de verhaaltjes van Hotlipzz&Jane. Op veler verzoek daarom weer een update. Niet getreurd, heel langzaam komen we weer terug. Echt. Echt!

Hebben we dan stilgezeten de afgelopen tijd? Mwah, niet echt he. Zo heb ik, Jane dus, een nieuw katje. Spannend he. Hij heet heel toepasselijk Olyphant en hij is heel erg lief. Natuurlijk. Meest spannende in ons gezamelijke leven was dat ‘t schatje me heel vroeg in de ochtend wakker schreeuwde. Vanuit een boom in de achtertuin, meer dan zeven meter hoog. Dacht heel even dat ik als semi-blondje de brandweer moest bellen maar Olyphant (vernoemd naar ons vorige woonplekkie) bleek een aap, geen olifant. Aan z’n voorpootjes slingerde hij heel soepel langs alle takken naar beneden.

Maar dit terzijde, geen individuele persoonlijke verhaaltjes maar het glamorous leven van de djs. We zijn namelijk weer begonnen met draaien. Na het huge succes op Oerol (daar was ik dan zelf niet bij helaas) weet iedereen ons weer te vinden. Zij ons, want wij doen nog steeds niet aan aquisitie. Mocht iemand zich geroepen voelen, go ahead! Allereerst was daar het feestje van Wouter K. Dat was op Terschelling. Beloofd was een hip partijtje en veel drank en nieuwe gigs. Dat van die drank was heel erg waar. Maar het feestje was niet superhip (wel heel gezellig verder) en nieuwe gigs bleven uit omdat we niet echt de Oerol-uitzinnige-menigte-dansers in ons midden hadden. We sliepen erg luxe in het hotel waar we ook draaiden. En door omstandigheden mochten we een uurtje pauze houden op prime-time waarin we ons erg goed vermaakt hebben. Laat ik maar niet vertellen dat we eigenlijk weggestuurd werden omdat de mensen Greased Lightning wilden horen en wij dat plaatje niet hadden en al hadden we hem al gehad dat we hem dan nog niet misschien hadden gedraaid. Maar omdat de neef (Dave) van Hotlipzz op Terschelling gewoond had en in the main street van Midsland werkte, waar wij ons op dat moment ook bevonden, konden we in dat uurtje veel vrienden maken in andere kroegen en kregen we overal lekkere biertjes. Daarna hebben we overigens nog wel doorgedraaid op ons eigen feestje, leerden nog wat leuke chicks uit Den Haag kennen en sloten de avond af met nog veel meer drank achterin een of andere snackbar met overgebleven feestgangers. De dag erna zouden we een geweldige fotoshoot regelen maar de kater werkte zeer zeker niet in ons voordeel dus dat hebben we een beetje gelaten voor wat het was. Na het boottochtje terug (we hadden de langzame boot…) besloot Hotlipzz nooit meer te drinken.

Twee weekendjes later was Arnhem onze playground. Het was in Willemeen op een berucht Konijn 2000 feestje. Een overgevulde zaal, vol met hippe mensen, 45 graden in de zaal en 60 graden op het podium. Gerben, ook wel onze grootste fan uit Amsterdam, bleek verhuisd naar Arnhem en vertelde (net als 250 andere mensen) dat de Konijnfeestjes de enige uitgaanslichtpuntjes in Arnhem zijn. Da’s jammer. Maar gelukkig gaat onze manager Skinny B. daar met zijn eigen Luxor verandering in brengen. Nog heel even geduld. We draaiden superlekker, what else, en behalve het geluid was alles superdeluxe. Wel waren we pas om half 6 thuis waardoor ik te laat op een kinderfeestje kwam met mijn poppedop. Ontaarde moeder.

Nou, nog 1 puntje uitgelicht dan. Afgelopen zondag was het muziekvoetballen in een of ander stadion in Zuilen. Domtijgers tegen 3voor12/U-Tracks. Nu hou ik eigenlijk helemaal niet meer zo van voetbal maar Lola moest en zou haar papa zien scoren. Aldus geschiedde. Zij maakte de plaatjes, ik de praatjes met spelersvrouwen en andere liefhebbers. Voor hen die het willen weten, de Domtijgers wonnen dik. Met 7 nog iets. Slechts een doelpunt heb ik meegekregen (op een echt voetbalveld zie je geen herhalingen) en dat werd gemaakt door Kenny-Rock On-Rockaway!

Hehe, dat is er maar weer even uit. Ik geef het toetsenbord weer door aan Hotlipzz. We gaan trouwens de komende twee maanden nog twee keer draaien in Pakhuis Wilhelmina, ook nog een keer in DNA en eind november keren we terug naar Arnhem. We zijn gevraagd om daar ook met oud en nieuw te komen maar dat doen we alleen voor een supervet bedrag. We laten het je allemaal weten als het bijna zover is!

Kus, Jane

Wednesday, September 05, 2007

SAT SEPT 15: Elephantsound(utreg) vs Locosound(austria)


ELEPHANT SOUNDSYSTEM meets LOCO SOUNDSYSTEM (austria)
Inna unity vibez once again!!! dj/mc BUBBLA KAROASS outta di LOCO SOUND and AMBASSAJAH camp from Austria will be our special guest tonight! For more info on (t)his sound skank to: http://www.myspace.com/locosoundsystem