Thursday, March 30, 2006

HerfstEikels...the Sequel: LenteZaad @ The Moira

For all of you who enjoyed the HerfstEikels party...here's the Sequel:

Sat May 6th: LenteZaad Party @ Moira

Tifen (Utreg)
Garcia (Utreg)
Sauna West (Rotterdam)

and again: a whole lot of deejays, free sangria & visuals by Malu Sin More info? Check: http://moiralentezaad.blogspot.com/

Wednesday, March 29, 2006

PARTY ON!



Zaterdag 8 april is er een FEESTJE in huize Olyphant. Bert is eind april jarig. Jane was vorige week jarig. On da top floor gaat de eettafel om 21 uur aan de kant en staan de platenspelers klaar. Alle Hotlipzz&Jane wannabees: neem je plaatjes of coolste mixtapes mee!! Natuurlijk ook bier, caipirinha, sangria en dj's > wij, Martin, Bert en onder klein voorbehoud Arnoud, Johan, Maurice, Tommi, Friso, Ingmar (laat) en Jasper & Kenny (eindelijk). Iedereen is welkom. Drie keer bellen!

Monday, March 27, 2006

Nieuwe ontdekkingen


Briljant! Lily Allen en haar nummer LDN. Verplicht luisteren. Getipt door Leonieke op 3voor12 en ze wordt vergeleken met Lady Sovereign en Althea&Donna, maar het is niet echt in een hokje te stoppen. En dan lekkere punk-alike muziek van Be Your Own Pet (beetje te hippe naam natuurlijk, ik noem arctic monkeys en dogs die in hot cars). Ik verheug me trouwens erg op het concert van de Infadels in Ekko op 3 april. Uitverkocht natuurlijk, maar gastenlijstje pikken is wat dj's doen.

Sunday, March 26, 2006

LE:EN en meer weekendverhaaltjes

zaterdag
Oriental Springparty in Oosters tapasrestaurant LE:EN. Na een uur of 10 zou het restaurant omgedoopt worden tot danstent waar wij onze plaatjes mochten draaien. Onze Aziatische underground plaatjes. Uhm.. Sja, probleem, wij draaien eigenlijk erg Westerse elektro enzo. Wisten ze wel, en was niet erg, zolang we af en toe een Oosters deuntje erdoor zouden draaien. We hadden wat sitar-beats van Martin geleend dus geen probleem dachten we. Totdat bleek dat het geluidssysteem niet goed werkte (waar komt die brom nou toch vandaan?) en dat de organisatie toch echt veel meer Asian Beats wilde. Onze vriendjes (weer en wind trotserend) maakten alles goed, het blijft leuk om voor aardige mensen te draaien. Ineens was de dansvloer ook nog eens vol en werd de avond toch nog best heel erg leuk!

zondag
Hotlipzz @ base bij haar band (B.A.) en later naar Paradiso. Toch? Concerto viert haar 50ste verjaardag met Hallo Venray (heeft iemand dat nog gezien ofzo?) en GEM. Leuk dus! Jane & Lola @ Griftpark dansen op Sean Paul's Get Busy (in LE:EN de nacht ervoor zelf nog gedraaid...) bij de trampoline-disco. Gelukkig met slechts 300 andere pappies en mammies die bedachten dat het echt heel mooi weer was om in het park te spelen.

Was het maar alweer weekend....! XX

Saturday, March 25, 2006

STRP WEG ERMEE



















Art, tecnology & music: het STRP festival in Eindhoven. Wat een KUT festival!

Mooie ruimte (de ouwe fabriek van Philips), leuke en geinige dingetjes/robots en uitvindingen, maar ohohoh wat een geldklopperij voor een uurtje vermaak. En ook nog slechte muziek geprogrammeerd (zaterdag was beter geweest). Geen aanrader. Ik was er met Kim en met zn twee hebben we ons prima vermaakt. Kim aan de slag met een robot, Kim aan het rennen op loopband, Kim en ik maken muziek met licht, Kim en ik proberen kakkerlakken in het putje te schoppen, Kim en ik verbazen ons over de dure lockers en Kim en ik sms-en vrolijk naar het scherm zinnige dingen als "Ik haat je", "Neuken?" en "Peter Kentie was here". Oh, wat een lol. En we hebben uitgevonden dat we er beter uitzien in rood licht dan in blauw. Wat een openbaring!

BLF's tudududuhduhduduuuuhh

Donderdagavond, 23 maart. Eerst de band Aestrid (spreek uit eeeeesssstrid) op Donderslag in de Flitz, jammerrrrr, gemist. We zaten te praten over belangrijke zaken in de kroeg. Volgens Herman wast helemaal te gek (toch had ik zelf dat gevoel niet echt, ben een beetje heldervoelend met dat soort zaken). Toen Ballerina Liberation Front. Was het nu de laatste keer in Utrecht? Het begon met een redelijk volle zaal, maar na zo'n uur spelen waren er welgeteld 10 mensen over. Op dat moment zette 'Bloedhoest' Ernst "Honkey Tonk Nigger" in en redde de avond...Ook fijn dat na een korte stop toch nog ff dat Feyenoord lied ten gehore werd gebracht, met dank aan Bonnie, die niets anders kon roepen. En dat ze 2 keer het lied "tudududuhduhduduuuuhh" speelden. Ik weet helaas niet hoe dat heet, maar dat nummer steekt met kop en schouders boven het repertoire uit! Oja, en niet te vergeten de Pothuys-sessie met Herman op bas en Bram aan de microfoon...daar zagen we een grote wens in vervulling gaan! Lekkere avond mannen! De toeschouwers hebben genoten.

Wednesday, March 22, 2006

Er is er een jarig!


Lieve blogbezoekers!
Jane is jarig vandaag. Als je haar mobiele nummer niet hebt: laat dan hier ff een berichtje achter...29 lentes jong she is now.

Monday, March 20, 2006

Onze eerste keer ja tegen een pottenfeestje..

GLU (Girls Like Us) Mania, 18 maart
www.glumagazine.com

GLU Magazine (cool logo!!), een mooi vormgegeven (wel redelijk minimalistisch maar daardoor juist weer bijzonder) tijdschrift voor trendy lesbians, vroeg ons te draaien op hun launch-feestje in Studio 80 in Amsterdam. Homofeestjes doen we normaal niet (1. 't is veel te leuk om aandacht van mannen die op vrouwen vallen te krijgen 2. eenmaal in de homoscene kom je er moeilijk weer uit, schijnt..) maar nu dus wel. Hip hip hip. Wij mochten onze plaatjes draaien op prime time van 01.00 tot 03.30 uur. Voor ons dj Marcelle van Hoof (m/v) en een band (uhm, niet echt een band, ze werden alleen zo aangekondigd) Autonervous. Heel nervous idd. Featuring Bettina Koster, we denken dat Bettina de dame met het korte haar was. Niet heel goed te zien op de foto. En vollllslagen bezopen op het podium. De andere chick, op gouden schoentjes en met een saxofoon, was ook niet heel erg nuchter meer. Het zag er zelfs even naar uit dat ze neer zou gaan op het podium. Deed ze niet. Maar het was bar slecht. Wij schaamden ons kapot, voor hun.

Wij draaiden daarentegen heeeeeel erg goed. Ja, dat vonden we zelf en het was ook gewoon echt zo. Wat een mooie overgangen, eentje was zoooo goed dat we zelf niet eens meer wisten welke beats bij welke plaat hoorden. We besloten die nacht dat we eigenlijk best veel geleerd hebben in twee jaar tijd. Twee jaar bestaan we nu. En dus, tijd voor een tweejarigbestaansfeestje. Plaats en tijd maken we later bekend.

Monday, March 13, 2006

Please VOTE voor de apen


Zoals jullie misschien wel of niet weten: Hotlipzz is also bassplayer in een band. Voordat het eerste optreden gaat plaatsvinden (hopenlijk op koninginnedag/nacht)moet er duidelijkheid komen over de naam van de band. Het is altijd Barking Monkeys geweest, die naam was al ontstaan toen de Arctic Monkeys nog op de middelbare school zaten (vorig jaar?). Maar veel mensen vinden de naam de Barking Monkeys dus niet meer kunnen door die hype. Er zijn andere suggesties, heel leuke! Klik hier om mee te stemmen!

Sunday, March 12, 2006

Tjongejongejonge











Gister draaiden we plaatjes op de uitreiking van de Dutchbloggies...alles meteen online natuurlijk, zoals het hoort bij bloggers (geen leven....?)
Check winners
Retecool en Geenstijl of de gasten van Buutvrij. En alleen vandaag al 75 bezoekers op ons nederige blogje, dankzij deze gig. Heel fijn. Grote nadeel van die bloggers is al dat gedissss. Iedereen maar uithalen naar elkaar! Wat is dat toch? Wij hadden het erg naar onze zin, ondanks weinig dansers, maar ach, who cares. Ruimschoots goedgemaakt in DNA, alwaar 3 totaal verschillende bands uit hun eigen dakje gingen met als afsluiter de akoestische en erg grappige set van Nuff Said zanger Marijn. Niet druk, maar onze muziek maakte de weinige aanwezigen bewegen.

Thursday, March 09, 2006

Smoking RABBIT


Speciaal voor Jane, omdat ze gestopt is met roken: de evil Smoking Rabbit! Van de site kidrobot, zooo leuk!

100% Dynamite = supercool, kom kom kom


Ze waren hier al drie keer eerder, en je mag het echt niet missen als je van reggae, soul & funk houdt! De allerbeste dj's met de meest onverwachte fijne plaatjes. Vanaf uurtje of 11 in de Helling. Ik mocht ze al twee keer eerder bewonderen in Londen in de fabriekshal Elektrowerkz, alwaar ze om de twee weken los gaan met wat leuke mc's erbij. Hoop dit keer ook op een mc...maar het wordt sowieso dansen, dansen, dansen.

Wednesday, March 08, 2006

Persbericht van Moskowicz


Moskowicz:
"Wij zijn direct na de Grolsch Grote Prijs van Nederland, eind oktober, aan de slag gegaan in onze "eigen" studio Barn in the Meadow in Snelrewaard. Samen met producer Mike B. (Awesome dudes from Hell!!!/Ned Zeppelin) rolde we na een korte pre-productie fase direct in het opname proces. De studiolokatie is bekend, ook onze bassist Herman heeft hier de debuutplaat van The Yearlings opgenomen en (recentelijk) heeft deze studio een platinum randje gekregen omdat Racoon de basis van "Another Day" hier mocht opnemen. Inmiddels zijn 14 songs de computer ingeknald en de tussenstand mag er zijn! Verrassend is zeker de duo-drumpartij van "Untouchables" met Moskowicz' drummer Bram Hakkens én Racoon drummer Paul Bukkens. Ook heeft de Zeeuws/Utrechtse band gitarist Dennis Huige uitgenodigd om zijn steentje bij te dragen aan "Draw the line". Binnen nu en vier weken is het eindresultaat klaar en de verwachtingen zijn hooggespannen! Wij denken dat we een breed publiek kunnen aanspreken met #2, en de plaat mag de titel "radiovriendelijk" zeker dragen!"

Tuesday, March 07, 2006

Hotlipzz&Jane4wards


As. zaterdag doen wij ook us iets goeds. In DNA in Amsterdam, onze favoriete tent. DNA doet mee aan 4wards om jongeren in landen als Ethiopië, Tanzania en Eritrea te steunen zodat zij zich ook kunnen ontwikkelen via muziek, dans, video & film, theater, nieuwe media en andere creatieve uitingsvormen. Mooi he! Samen met bandjes als TILLENS ROOM en
THE GASOLINE BROTHERS. We beginnen om 20 uur, tot een uurtje of een.

Maar eerst, vanaf 15 uur, staat het heetste vinylduo (jaja!) op de
Dutch Bloggies 2006 in het communicatie museum in Den Haag. Het is wat, dat leven van een DJ. Volgende week, daarover later meer, staat we in Studio 80 op het GIRLS LIKE US feest (yep, wordt een pottenfeest maar wel een hippe, he!)

Lekker bloggen weetje!


Zo moet ik lachen om het nummer Lekker rappen weet je, van De Vliegende Panters. Een klein stukje dan: in Amerika daar zijn de meisjes bij de feestje, dus iedere avond weer een andere dateje. Je vraagt hoe heet je en voor dat je het weetje zit je in haar spleetje of je neukt haar in haar reetje.

Nou hou ik eigenlijk veel van vrouwonvriendelijke teksten (vraag me niet waarom), maar net kwam mij ter ore : QF ft DJ Chuckie - Vieze Vrouwe Kan Niet Van Die Slette Houwe. Dan denk ik: kijk, lekker ritme, maar jammer van de slechte tekst. Ook als ringtone trouwens.

Friday, March 03, 2006

25 maart: LEEN springparty met H&J

2Night GARCIA als Hilversumse held


Ze komen niet uit Hilversum, en daarom extra knap dat ze daar als helden ontvangen worden: Garcia! Ze treden op in de Tagrijn als tweede band en als je ff wat goeds wil horen: be there! Ik ga ook als ik me niet te ziek voel.

Verveling & Nagellak

Je moet toch wat doen als je ziek bent. Je nieuwe nagellak uitproberen bijvoorbeeld.
Is't niet te cool? Een leuk spulletje waarmee je kunt schrijven op je nagellak! Niet iedereen begrijpt dit. Zo zat ik op m'n werk met allerlei project-managers aan tafel ( i used to be one- ohoh) en opeens zagen ze m'n nagels. "Wat staat daar op?", vroegen ze. Ik heel blij m'n handen vooruit steken: "Die, staat er, Die!"
Stilte aan de lunchtafel...Collega en niet PM-er Hannes verbrak de stilte: "Kirsten, ik denk dat je hier niet helemaal het goede publiek voor je hebt" Haha. En dat was zo, iedereen ging lekker verder met z'n boterham en ik had mn bewijs dat PM-en echt niet bij mij past!

Thursday, March 02, 2006

En d'n Tom zei...

Voordat hij het allerlekkerste en allerlaatse nummer Suds en Soda inzette: 'Hierna is er nog een party met twee verrukkelijke dames achter de draaitafels!'

Wednesday, March 01, 2006

Hotlipzz & Jane played the Heineken Music Hall!


Thanx 2 Baas B(ertje) 4 the pic!